Кето ванилов пудинг с кето шоколадова бисквита

by admin

Това, че сте на кето диета, далеч не означава, че не можете да си похапвате десерти от време навреме. Има достатъчно рецепти, които да изпробвате и да си харесате какво да си приготвяте, когато ви се похапва след вечеря.

Предлагам на вашето внимание една от любимите ми кето пудинг рецепти. Тук съм включил само приготвянето на крема. Рецептата на бисквитата ще я пусна малко по-късно, защто тя може да се приготвя в по-големи количества и да се хапва отделно.

Надявам се, че ще ви хареса.

 

Това, че сте на кето диета, далеч не означава, че не можете да си похапвате десерти от време навреме. Има достатъчно рецепти,… Десерти Кето ванилов пудинг с кето шоколадова бисквита European Принтирай
Порции: 4 Време за приготовление: Време за готвене:
Хранителна стойност 200 калории 20 grams мазнини
рейтинг 5.0/5
( 1 гласували )

Съставки

 • 250 ml високомаслена сметана
 • 1 ванилова шушулка
 • 3 жълтъка
 • 3 лъжици еритритол

Инструкции

 1. Изсипете сметана в тенджерка и включете котлона на слаба степен.
 2. Разтворете ваниловата шушулка и отделете семената от нея. После добавете частите й към сметаната и гответе в продължение на 5 минути.
 3. Изключете котлона и оставете настрана да се охлади.
 4. В купа за смесване добавете жълтъка и еритритола и разбийте с мискер.
 5. Проверете температурата на сметаната, ако тя е достатъчно хладна, за да сложите пръст в нея, тогава тя е готова иможе да продължите. Ако не, се оставя да седи малко по-дълго, за да се охлади.
 6. Изсипете малко от сметановата смес в жълтъка и разбийте, за да се комбинират, добавете още една порция от сметаната и накрая цялата сметана. Този метод се нарича закаляване и позволява на яйцата бавно да се затоплят, без да се готвят.
 7. Изсипете яйцата и сметаната обратно в тенджерата и обратно на слаб огън.
 8. С помощта на силиконова шпатула непрекъснато бъркайте сместа, докато започне да се сгъстява. Сместа е достатъчно гъста, когато се задържа по шпатулата без да капе.
 9. Изсипете пудинга през цедка в чиста купа и продължете да бъркате, докато изстине за 5 минути. За да се охлади по-бързо, можете да поставите купата с пудинг в по-голяма купа, пълна с кубчета лед.
 10. Поставете пудинга в хладилника за 1-2 часа, за да се охлади напълно, преди да се насладите.

Други интересни статии